Lasapparatuur: ruim aanbod voor verschillende lasprocessen

Lasmachine Kemppi in actie

Laspartners Multiweld biedt een ruim aanbod aan lasapparatuur voor verschillende lasprocessen. Zo zijn er lasapparaten die speciaal geschikt zijn voor de meest gangbare processen, zoals het MIG/MAG- of het TIG-lasproces, maar ook lasapparatuur welke juist speciaal is ontwikkeld voor de minder gangbare lasprocessen, zoals orbitaal lassen en onderpoederlassen. Omdat ieder lasproces anders is, is het belangrijk om goed te kijken welk lasapparaat het meest op jouw wensen aansluit.

Ons assortiment bestaat uit hoogwaardige producten welke ontwikkeld zijn door specialisten op het gebied van lassen en lasapparatuur. We zetten de voordelen van dit assortiment nog even op een rijtje:

  • De producten zijn allen van zeer hoge kwaliteit
  • De lasapparaten zijn uitermate betrouwbaar
  • Er is een ruim aanbod aan accessoires en toebehoren beschikbaar, van dezelfde hoge kwaliteit als de lasapparaten zelf
  • Alle lasapparatuur in ons assortiment hebben een hoge levensduur
  • De apparaten zijn efficiënt in gebruik

MIG/MAG lasapparatuur

MIG/MAG lassen is tegenwoordig één van de meest gebruikte lasprocessen binnen bedrijven in de metaalindustrie. De bijbehorende lasapparaten worden gebruikt voor het lassen van staal, roestvaststaal en aluminium. MIG/MAG bevat twee afkortingen. MIG staat voor Metal Inert Gas en MAG staat voor Metal Active Gas. Het verschil tussen de twee is dat er een ander type gas wordt gebruikt. Het lasproces is wel gelijk, bij MIG/MAG lassen wordt namelijk continu een draad aangevoerd. Om deze reden zijn desbetreffende lasapparaten dan ook meestal verbonden aan een draadaanvoerkoffer. Het kan ook zijn dat zich een draad binnenin het MIG/MAG lasapparaat bevindt, afhankelijk van het specifieke type.

Wij voeren drie specifieke merken op het gebied van MIG/MAG lasapparaten, namelijk Kemppi, Lincoln Electric en Lorch. Alle drie de merken zijn gespecialiseerd in de laatste technieken en technologieën op het gebied van lasapparatuur en staan dan ook garant voor zeer hoge kwaliteit. Deze drie merken hebben ieder hun eigen typen lasapparaten op de markt gebracht en het zijn de unieke voordelen van deze apparatuur waaruit de kennis en kwaliteit van elk merk naar voren komt. Kemppi staat bekend om de MinarcMig Evo welke zorgt voor flexibiliteit en mobiliteit tijdens het lassen. Daarnaast heeft Lorch de M-Pro-Serie ontwikkeld, welke tevens staat voor flexibiliteit en meer bereik door de afneembare draadaanvoerkoffer. Tenslotte de Powertec serie van Lincoln Electric. Dit MIG/MAG lasapparaat staat bekend om zijn professionaliteit en is daarnaast erg krachtig. Bekijk ons gehele assortiment lasapparaten voor alle modellen.

Het MIG/MAG lasproces is zeer populair vanwege de vele voordelen dat het met zich meebrengt. Zo garandeert het een hoge smeltsnelheid en stroomdichtheid en zal er geen slak vormen, waardoor bikken na het lassen overbodig wordt. Ook niet onbelangrijk is dat het proces geschikt is voor alle lasstanden en breed inzetbaar is op verschillende soorten staal en staaldiktes.

Verder biedt MIG/MAG lassen opties voor mechanisering en automatisering. Zo kan het proces door middel van een robot worden uitgevoerd, zodat er een continuïteit ontstaat in de kwaliteit van het lassen.

TIG lassen

TIG lassen, of Tungsten Inert Gas lassen, is een lasproces dat uitermate geschikt is voor nauwkeurig laswerk. Het verschil met MIG/MAG lassen is dat bij TIG lassen de elektrode, gemaakt van wolfraam, niet afsmelt. Ook wordt bij het MIG/MAG proces gebruikgemaakt van een lasdraad die vanuit het apparaat door het laspistool wordt aangevoerd, terwijl bij TIG lassen de lasser zelf handmatig toevoegmateriaal dient aan te brengen in het smeltbad. Doordat dit een handmatig proces is duurt het enige tijd langer, maar dit wordt goedgemaakt door de nauwkeurigheid die deze methode biedt. Nauwkeuriger te werk gaan kan er op zijn plaats weer voor zorgen dat de kwaliteit van de uiteindelijke las een stuk beter is.

Het merk Lorch heeft zes top modellen gelanceerd voor de TIG-lasser. Allereerst is er bijvoorbeeld de Handy TIG-serie. Deze serie is uitermate mobiel en is erop gericht dat een apparaat niet zomaar kapot zal vallen. Vervolgens heeft Lorch de T-serie TIG lasapparatuur ontwikkeld. Ook dit model is uitermate mobiel en uitstekend voor de professionals onder de TIG-lassers. Het derde model, de T-Pro-serie is eveneens compact en mobiel doordat deze verrijdbaar is. Weer een ander model TIG lasapparaat van Lorch is de TF-Pro, waarmee maximale TIG-productiviteit behaald kan worden, met name door de geïntegreerde koudedraadaanvoer. Nog moderner is de V-serie, welke een strak en industrieel design heeft. Het zesde model is de Lorch Feed, welke uitblinkt door het feit dat het apparaat een geautomatiseerde aanvoerhand omvat.

Het merk Kemppi is net als Lorch een specialist op het gebied van lasapparatuur. Wat betreft TIG lasapparaten heeft Kemppi twee hoofdtypen uitgebracht, namelijk de MinarcTig en de MasterTig. Het eerste model, de MinarcTig, is specifiek geschikt voor nauwkeurig werk en industriële toepassingen. De MasterTig is echter juist vooral bedoeld voor veel grotere lasprojecten op bijvoorbeeld bouwplaatsen en andere grootschalige projecten.

Lincoln Electric heeft net als Kemppi twee TIG lasapparaten op de markt gebracht, namelijk de Invertec en Aspect lasapparaten. Bij beide ligt een focus op mobiliteit, maar er is ook gedacht aan het feit dat de lasser soms te maken krijgt met licht laswerk, en soms juist met hele zware lasomstandigheden. Hiertussen kunnen omschakelen is dan belangrijk.

Elektrodelassen

Centraal bij het elektrodelassen staat de afsmeltende elektrode. Het is deze afsmeltende elektrode die ervoor zorgt dat de elektrische boog tot stand kan komen. Beschermgas is bij dit lasproces niet nodig, omdat er al genoeg hiervan vrijkomt uit de bekleding van de elektrode. Deze elektrodebekleding is ook van groot belang, omdat de verschillende soorten hiervan verschillende effecten kunnen hebben op het laswerk en de lasomstandigheden.

De drie hoofdsoorten elektrodebekleding zijn rutiel, basisch en cellulose. Zowel de rutiel als de cellulose bekleding zijn te verlassen op gelijkstroom en op wisselstroom. Bij de basische varianten dient rekening te worden gehouden met het feit dat deze bijna altijd specifiek ontwikkeld zijn voor gelijkstroom lassen.

Alle drie de soorten elektrodebekleding hebben zo hun voor- en nadelen. Het voordeel van basische elektrodebekleding is dat je een zuiver schoon lasbad houdt, maar het nadeel is dat de las daarentegen grof is van structuur. Ideaal bij de cellulose beklede elektrode is dat deze geschikt is voor het lassen in alle posities. Minder fijn is dat hierbij veel rook vrijkomt. Aan de hand van zulke voor- en nadelen kun je je keuze maken voor een geschikt lasapparaat. Wij bij Laspartners Multiweld voeren drie hoofdmerken in de categorie elektrodelassen, namelijk Kemppi, Lorch en Lincoln Electric. Alle drie de merken staan garant voor hoge kwaliteit binnen de lastechniek.

Multi-proces lassen

Als lasser kun je soms laswerkzaamheden tegenkomen waarbij het niet efficiënt of zelfs niet mogelijk is om je te beperken tot één lasproces. Je kunt dan meerdere lasprocessen gebruiken, ook wel multi-proces lassen genoemd.

Multi-proces lasmachines werken met laselektroden, TIG, MIG, onderpoederdek en arc kerving lasprocessen. Laspartners Multiweld biedt verschillende multi-proces lasapparaten aan, allen van de merken Lincoln Electric en Lorch. We onderscheiden vier soorten multi-proces lasapparaten.

  • De Invertec, kleinere multi-proces lasapparaten welke door hun kleinere formaat compact en draagbaar zijn.
  • De Flextec, kleinere lasmachines net als de Invertec, maar wel wat zwaarder van gewicht.
  • De Idealarc, grote en zware multi-proces lasmachines met hoge ingangsvermogens.
  • De Arc Tracker, breed inzetbare lasapparaten met een compact en licht ontwerp.

Onder poederdek lassen

Onderpoeder lassen is een zeer productief proces welke constant en hoogwaardig laswerk aflevert. Indien de lasparameters goed ingesteld zijn, zullen met onder poederdek lassen mooie gladde en kwalitatief goede lassen ontstaan, welke nauwelijks of niet na bewerkt dienen te worden. Voor dit lasproces bestaan handtoortsen, maar over het algemeen wordt het met automatische lasapparatuur uitgevoerd. Zulke automatische apparatuur waarborgt een hoge inschakelduur. Indien de productiviteit nog verder verhoogd dient te worden, kan de lasapparatuur uitgerust worden voor het lassen met meerdere draden.

Onder poeder lassen is voornamelijk bedoeld voor het maken van lange, rechte lassen in de onder-de-hand-positie. Doordat er met zeer grote stromen gewerkt kan worden is er een grote neersmelt mogelijk, wat de snelheid verhoogd en grote lasdiepten mogelijk maakt. Doordat de vier wielen van het onderstel beheerst worden aangedreven, kan de lassnelheid ook nog eens constant worden gehouden.

De poederlas apparatuur is breed inzetbaar voor het lassen van veelzijdig plaatwerk. Door het flexibele ontwerp kan de lasdraad goed bij de te lassen onderdelen komen.

Orbitaal lassen

Orbitaal lassen is een gemechaniseerd proces waarbij de elektrode automatisch roteert rondom de stationair geplaatste buizen. De boog beweegt zich in een ronddraaiende baan om een pijp of buis. De mechanisering van dit lasproces zorgt voor een hoge reproduceerbaarheid en een zeer lage foutmarge, iets wat nooit zo makkelijk bereikt zou kunnen worden met een handmatig proces. Dit lasproces wordt met name gebruikt voor het lassen van buizen en pijpen.

Het proces van orbitaal lassen kenmerkt zich door het feit dat de lassen welke gemaakt zijn met een orbitaalsysteem van erg goede kwaliteit zijn. Deze kwaliteit wordt gewaarborgd door het feit dat alle lassen met identieke parameters gelast kunnen worden. Ook kenmerkend is de snelheid welke verkregen kan worden binnen dit lasproces. De automatisering zorgt ervoor dat veel tijd kan worden gespaard.

Naast tijdbesparing is het ook de kostenbesparing wat dit proces zo interessant maakt. Doordat de lassen van hoge kwaliteit zijn en er een uitermate hoge reproduceerbaarheid plaatsvindt bij orbitaal lassen, is het niet nodig om alle lassen te controleren om een hele serie goed te keuren. Elke lasser weet dat het controleren van een las een arbeidsintensief proces is.

Het orbitaal lasproces brengt verschillende voordelen met zich mee voor de lasser. Ten eerste kun je met dit proces bijvoorbeeld zeer nauwkeurig te werk gaan, doordat alle lassen met identieke parameters gelast kunnen worden. Er wordt zo een hoge kwaliteit gewaarborgd. Dit gemechaniseerde proces zorgt niet alleen voor nauwkeurigheid, maar ook voor een flinke tijdbesparing. Het feit dat de orbitaal lasmachine in principe maar een enkele keer goed ingesteld dient te worden om de lasnaden continu van dezelfde hoge kwaliteit te maken, maakt dit proces ook uiterst interessant voor lassers. Deze instellingen van het lasapparaat hoeven alleen aangepast te worden indien er gewisseld wordt naar een andere wanddikte, materiaalsoort of diameter. Je kunt zo dus voor een langere tijd achter elkaar doorgaan met het lassen op hoog niveau.

Laskoppen

Binnen het proces van orbitaal lassen zijn laskoppen simpelweg onmisbaar. De koppen worden om de buis heen geklemd waarna de toorts zich kan verplaatsen rondom de buis. Dit is kenmerkend, omdat het bij andere lasprocessen juist de buis is welke beweegt, en niet de toorts. Laskoppen zijn verkrijgbaar in open en gesloten varianten.

Open laskoppen kunnen voor diverse materiaalsoorten gebruikt worden met of zonder koude draad. Wel dien je rekening te houden met het feit dat indien de wanddikte van de pijp of buis dikker is dan 3,8mm, je de pijp zult moeten voorzien van een schuine kant om koude-draadtoevoer mogelijk te maken. Bij gesloten laskoppen wordt er geen gebruikt gemaakt van koude-draadaanvoer. Een voordeel dat je dan weer alleen bij het gebruik van gesloten laskoppen tegenkomt, is de mogelijkheid om een inerte omgeving te creëren met een beschermgas.

Iedere laskop heeft zo zijn eigen diameterbereik. Op deze manier is er voor iedere situatie dus wel een geschikte laskop te vinden. Alle laskoppen binnen het assortiment van Laspartners Multiweld zijn van het merk Orbitalum. Dit merk is gespecialiseerd in het orbitale lasproces. Hun expertise komt bijvoorbeeld naar voren uit het feit dat de laskoppen van Orbitalum voorzien zijn van een geïntegreerde afstandsbediening.

Spanbekken

Binnen het orbitaal lasproces zijn spanbekken onmisbaar. Ze worden gebruikt in een gesloten laskop. In combinatie met deze laskop worden de spanbekken om de buis of pijp heen geklemd. Wanneer dit gedaan is, kan het lassen beginnen. Laspartners Multiweld biedt een ruim assortiment van spanbekken welke je zelf kunt samenstellen met een specifieke laskop. Bij iedere spanbek staat vermeld voor welke laskop ze geschikt zijn en voor welk diameterbereik ze gebruikt kunnen worden. Er zijn drie typen waarbij je zelfs ook nog de keuze hebt tussen wijde en smalle spanbekken, dit is het geval bij de Orbiweld 115, 115S en 170.

Orbitalum stroombronnen

Een stroombron is noodzakelijk binnen het lasproces, en dus kan deze ook bij het orbitaal lassen niet ontbreken. Het Duitse merk Orbitalum biedt innovatieve stroombronnen van zeer goede kwaliteit. De stroombronnen welke wij bij Laspartners Multiweld aanbieden zijn allen voorzien van een automatisch programmerende functie. Het fijne aan deze functie is dat bij deze apparaten alleen een aantal basisgegevens ingevuld dienen te worden, aan de hand waarvan het stroombron zelf automatisch een geschikt lasprogramma aanbiedt. Bij de zogenoemde basisgegevens kun je denken aan het te lassen materiaal, de diameter, de wanddikte en het gebruikte beschermgas.

Ook niet onbelangrijk is de 'flow force functie' waar de stroombronnen van Orbitalum over beschikken. Deze functie verkort de gas-toestroomtijd, waardoor er tijd bespaard zal worden. Een derde handige functie welke alle stroombronnen bij Laspartners Multiweld hebben, is de 'BUP control functie'. Met deze functie kan de gasdruk binnen de pijp of buis eenvoudig gereguleerd worden. Op deze manier wordt de lasnaad rondom de pijp of buis overal gelijk.

Gasmondstukken voor het orbitaal lasproces

Een gasmondstuk maakt deel uit van het laspistool en is een onderdeel waar de meeste lassers maar weinig naar om kijken. Toch is het belangrijk om te weten dat het model gasmondstuk dat je gebruikt wel degelijk van belang is. Het model gasmondstuk wordt grotendeels bepaald door de lasspanning en lasstroom die je gebruikt.

Het is belangrijk om je gasmondstuk goed te onderhouden. Zo dient het onderdeel schoon en vrij van lasspatten te blijven. Lasspatten op het gasmondstuk kunnen namelijk turbulentie in de gasstroom veroorzaken. Dit vergroot de kans op poreusheid in de las aanzienlijk. Een handig hulpmiddel hierbij is anti-spat spray. Hier moet je je gasmondstuk echter ook niet te veel mee inspuiten vanwege het feit dat overmatig gebruik van anti-spat spray de kwaliteit van je las negatief kan beïnvloeden.

Klemcartridges

Binnen het orbitaal lasproces zijn verschillende attributen van groot belang. Zo heb je een laskop en spanbekken nodig, maar ook klemcartridges, ook wel clamping cartridges genoemd, kunnen zeker niet uitblijven. Klemcartridges zijn erg gemakkelijk in gebruik en kunnen gemakkelijk in de laskop worden bevestigd, om vervolgens na het lassen ook weer eenvoudig verwijderd te worden. Dit attribuut wordt gebruikt om de spanbekken vast te klemmen.

Van belang is dat klemcartridges alleen worden gebruikt in de OW 12 laskop van het merk Orbitalum. Wel zijn de clamping cartridges in drie verschillende typen te verkrijgen. Zo is type A specifiek voor het lassen van microfittingen, type B voor een groter diameterbereik en type C voor microfittingen voor nauwkeurige uitlijning. Dit laatste type, type C, wordt gebruik voor microfitting-to-microfitting, microfitting-to-tube en tube-to-tube verbindingen. Er zijn speciale spanbekken verkrijgbaar voor de OW 12 laskop die passen in deze klemcartridges.

Accessoires voor het lassen

Laspartners Multiweld biedt een ruim assortiment aan lasapparatuur voor verscheidene lasprocessen. Voorbeelden hiervan zijn apparaten voor gangbare processen zoals TIG-lassen en MIG-lassen, maar ook apparatuur voor de complexere en daarbij minder gangbare processen, namelijk orbitaal lassen en onder poederdek lassen. Ondanks de kwaliteit en de – vaak vele – functies welke deze apparaten bieden, heb je als lasser naast je gebruikelijke lasuitrusting ook nog andere toebehoren nodig. Wij bij Laspartners Multiweld bieden je allerlei accessoires, welke onmisbaar of simpelweg handig zijn bij het lassen. Denk hierbij aan transportkoffers, waterkoelers en draadaanvoersystemen. Wat je ook zoekt, we hebben een breed assortiment voor je klaar staan waar zonder twijfel iets bij zit wat aan jouw wensen voldoet.

Draadaanvoersystemen

Bij bepaalde lasprocessen dien je gebruik te maken van een lasdraad. Draadaanvoersystemen spelen hierbij dan een belangrijke rol. Afhankelijk van het type lasapparaat dat je hebt, kun je verschillende draadaanvoersystemen nodig hebben. Bij een compact machine bevindt de rol met het lasdraad zich binnenin de lasmachine. Je hebt dan minder tot geen last van de draad. In andere gevallen bevindt diezelfde rol zich in een externe koffer. Dan wordt er gebruik gemaakt van een draadaanvoerkoffer. Van zo een koffer zijn twee soorten te verkrijgen, een met een 2-rol aandrijfsysteem, of een met een 4-rol aandrijfsysteem. Binnen deze twee types wordt er ook nog onderscheid gemaakt tussen kleinere lichte koffers en grotere, zware draadaanvoerkoffers. Een extra accessoire hierbinnen is een tussenpakket. Dit zorgt ervoor dat je je draadaanvoerkoffer kunt gebruiken zonder continu het lasapparaat mee te hoeven rijden.

Behalve gehele draadaanvoersystemen verkopen we bij Laspartners Multiweld ook losse draadaanvoerrollen. Houd in de gaten dat de millimeters welke genoemd worden in de productnamen van deze rollen staan voor de dikte van de lasdraad. Verder hebben wij ook doorvoerpijpen in ons assortiment. Deze worden gebruikt om ervoor te zorgen dat de lasdraad op de goede manier van de rol naar het laspistool geleid wordt. Bij deze producten kun je ook duidelijk aflezen voor welke dikte lasdraad deze specifiek geschikt zijn.

Bedieningspanelen

Wij bij Laspartners Multiweld bieden meerdere frontplaten van het merk Kemppi. Deze frontplaten worden ook wel frontpanelen of bedieningspanelen genoemd. Zoals de naam eigenlijk al aangeeft, wordt het gebruikt om je lasapparaat te 'bedienen', of bepaalde instellingen te wijzigen. Een frontplaat bestaat bijvoorbeeld meestal uit een draaiknop, welke gebruikt wordt om de stroomsterkte en spanning van het apparaat in te stellen. Bij bepaalde bedieningspanelen vind je ook een stappenschakelaar, welke beschikt over meerdere standen. Deze wordt gebruikt om de lasstroom te bedienen. Sommige panelen hebben ook een knop welke bijzonder handig is wanneer je werkt met een compact machine. Met behulp van die specifieke knop kun je dan namelijk de draadaanvoer regelen. Bij bedieningspanelen wordt altijd het onderscheid gemaakt tussen analoge en digitale panelen. 

Het bedieningspaneel beschikt over verschillende aansluitmogelijkheden. Zo zit er bijvoorbeeld altijd een massakabel aansluiting op het paneel. Ook zit er een aansluiting voor het geval je moet werken met een compact machine. Mocht je met een draadaanvoerkoffer werken, dan dien je je laspistool op die koffer aan te sluiten. 

Tussenpakketten

Een tussenpakket is een lange kabel waarmee je je lasapparaat en draadaanvoerkoffer met elkaar kunt verbinden. Het is eigenlijk een verlengstuk, wat ervoor zorgt dat je ruimte kunt creëren tussen de twee. Dit kan goed van pas komen wanneer je bijvoorbeeld laswerk verricht in een grotere ruimte. Het is dan onhandig en inefficiënt om continu het grote lasapparaat met je mee te moeten rijden. Een tussenpakket biedt dan de oplossing om je vrijer heen en weer te kunnen bewegen. Je kunt je lasapparaat dan laten staan, want je hoeft alleen je draadaanvoerunit mee te nemen om op de door jou gekozen plek te lassen. 

Laspartners Multiweld biedt verschillende soorten tussenpakketten met als doel om zo goed mogelijk in te spelen op de specifieke behoeften van de lasser. Zo is er bijvoorbeeld een aanbod aan zowel gasgekoelde als watergekoelde tussenpakketten. Ook zijn er verschillende lengtes verkrijgbaar, zodat de efficiëntie van het tussenpakket niet wordt weggenomen door een onnodig lange kabel. Binnen ons assortiment vind je tussenpakketten van de merken Lorch, Lincoln Electric, Kemppi, Binzel, CK en Fronius.

Waterkoelers 

Een waterkoeler is een uiterst belangrijk en effectief accessoire voor alle vloeistofgekoelde las- en snijtoortsen. Het is bijvoorbeeld ideaal te gebruiken bij watergekoelde lasmachines. Een waterkoeler dient ervoor om de toorts aan de lasmachine koel genoeg te houden, zodat er gewoon mee gelast kan worden. Simpel gezegd zorgt dit element dus voor een optimale toortskoeling. Naast echte waterkoelunits, biedt Laspartners Multiweld ook een ruim assortiment aan koelmiddelen. Er zijn zowel van waterkoelers als koelmiddelen diverse versies verkrijgbaar van verschillende merken. Denk hierbij aan merken als Lorch, Lincoln Electric, Binzel en Kemppi, welke allen bekend staan om hun lasproducten van hoogwaardige kwaliteit. Binnen het brede assortiment dat Laspartners Multiweld aanbiedt zit zonder twijfel een waterkoelunit die aan jouw specifieke wensen voldoet. 

Laskabels en werkstukkabels

Een werkstukkabel wordt gebruikt om elektrische stroom te creëren. Dit wordt gedaan door de werkstukkabel op de tafel te klemmen waar ook het werkstuk op ligt. Bij het elektrode lasproces heb je naast de werkstukkabel ook een laskabel nodig, welke wordt gebruikt om de elektrode vast te klemmen. Alle las- en werkstukkabels binnen het ruime assortiment van Laspartners Multiweld zijn voorzien van een gladde, flexibele en slijtvaste rubberen beschermmantel. Verder beschikken ze over een olie- en waterbestendige bescherming, welke zorgt voor elektrische isolatie bij voltage 100 V AC en DC (gemiddelde waarde) tegen aarde. Bij het kiezen van de juiste kabeldiameter kijkt men gewoonlijk naar hoe hoog de lasstroom is, hoe groot de afstand van de stroombron tot her werk is en de procentuele inschakelduur. Bij een hogere lasstroom en inschakelduur heb je een dikkere kabel nodig. Een dikke kabel zal dan namelijk voorkomen dat deze oververhit raakt. Wanneer je kiest voor een langere kabel, dien je ook gelijk een dikkere variant te kiezen, om spanningsverliezen door de lengte te verminderen.

Massakabels 

Massakabels kun je zien als de verbinding tussen je lasmachine en je werkstuk. Logischerwijs bevestig je het ene uiteinde van de massakabel dan ook in het lasapparaat en het andere uiteinde van de kabel, waar de klem zich bevindt, bevestig je op je werkstuk. Deze verbinding maakt stroomgeleiding tussen de twee mogelijk. Massakabels worden bij ieder lasproces gebruikt en zijn dan ook altijd noodzakelijk. 

Dus, een massakabel heb je nu eenmaal altijd nodig. Maar welke massakabel uit het assortiment van Laspartners Multiweld is dan de juiste voor jou? Waar je rekening mee dient te houden is dat er massakabels zijn met verschillende lengtes en met verschillen in Ampère. Ook biedt deze categorie massakabels aan van verschillende merken. Orbitalum biedt bijvoorbeeld massakabels aan welke speciaal geschikt zijn voor orbitaal lasmachines. Lorch heeft dan weer een ruimer assortiment, en beschikt over massakabels voor de het MIG/MAG lasproces, maar ook de lasprocessen TIG, Multi-proces, Elektrode en Onder poederdek lassen. Voor bijbehorende lasapparatuur verwijzen wij je graag door naar de bijbehorende categorieën van MIG/MAG lasmachines, TIG lasapparatuur, Elektrode lasapparaten, Multi-proces lasmachines, Orbitaal lasapparaten en Onder poederdek lasapparatuur.

Afstandsbedieningen 

Een afstandsbediening voor je lasmachine is een ideaal hulpmiddel wanneer je bijvoorbeeld ver van de stroombron vandaan laswerk verricht. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de situatie wanneer je een lange toortskabel gebruikt. Het is dan niet efficiënt om continu terug te moeten lopen naar je stroombron om je lasapparaat te bedienen. Een afstandsbediening biedt dan logischerwijs uitkomst. Voor de verschillende lasprocessen zijn er ook verschillende afstandsbedieningen verkrijgbaar vanuit het assortiment van Laspartners Multiweld. Iedere afstandsbediening zorgt voor een verhoogde efficiëntie en comfort, en indirect ook voor betere veiligheid doordat je je niet continu heen en weer hoeft te bewegen tussen je laswerk en je lasapparaat. Binnen het assortiment van Laspartners Multiweld vind je afstandsbedieningen van de merken Lorch, Lincoln Electric en Kemppi. Alle drie de merken staan bekend om hun lasproducten van hoogwaardige kwaliteit. Hun afstandsbedieningen, welke overigens eenvoudig zijn in gebruik, zullen dan ook zonder twijfel aan jouw wensen voldoen.

Transportkoffers 

Transportkoffers voor lasmachines worden door lassers ervaren als het ideale hulpmiddel wanneer hun werkzaamheden mobiliteit en flexibiliteit vereisen. De transportkoffer houdt je lasapparaat en bijbehorende uitrustig netjes opgeborgen. Dit zorgt ervoor dat je alleen een koffer mee hoeft te nemen naar de locatie van je laswerk, en dan toch alles bij de hand hebt. Door de sterke en robuuste transportkoffers binnen het assortiment van Laspartners Multiweld wordt transportschade voorkomen. Wanneer je je spullen erin opbergt, zorgt de koffer dat deze worden beschermd tegen invloeden van buitenaf zoals val- en stootschade, maar ook vocht en vuil. Of je nu een grote of een kleine transportkoffer nodig hebt, Laspartners Multiweld heeft ongetwijfeld juist datgeen wat je zoekt. 

Onderwagens 

Een lasmachine verplaatsen is niet altijd even makkelijk. Een onderwagen biedt hierin uitkomst. Met een onderwagen ondersteun je je lasmachine en verkrijg je maximale mobiliteit. Het ruime aanbod van Laspartners Multiweld beschikt over verschillende soorten onderwagens. Het meest duidelijke verschil is het verschil tussen onderwagens welke beschikken over 2 wielen en onderwagens welke beschikken over 4 wielen. Welke keuze je hierin maakt heeft voor het grootste deel te maken van wat je gaat vervoeren, en dan met name hoe groot en zwaar dat desbetreffende element is. Laspartners Multiweld biedt onderwagens aan van de hoogwaardige merken Kemppi, Lincoln Electric en Orbitalum. 

Softwareproducten 

Aan productie wordt standaard bepaalde eisen gesteld. Maar aangezien dergelijke eisen vaak aangepast of uitgebreid worden met de tijd, is het ook als lasser belangrijk om altijd op de hoogte te blijven van deze veranderingen. Het is namelijk uiterst belangrijk dat je apparaten nu, maar ook in de toekomst aan alle producteisen voldoen. De lassoftware uit het assortiment van Laspartners Multiweld is ontwikkeld om aan alle mogelijke klant specifieke behoeften te voldoen. Om die reden is het assortiment dan ook zo breed. Het aanbod omvat zowel apparaat- als softwarecomponenten welke speciaal zijn ontwikkeld voor bepaalde lastoepassingen.

Softwareproducten zoals hierboven genoemd, kunnen gebruikt worden voor een snelle analyse van lasgegevens. Voor de laskwaliteit zijn lasparameters cruciaal. Om het lasproces kosten efficiënt te houden, zijn elementen als de lasstroom, lasspanning, warmtetoevoer en draadaanvoersnelheid bepalend. Het is dus ideaal als je deze kunt analyseren.

Softwareproducten zijn veelal makkelijk in gebruik, en zorgen voor een verbetering in lastraining en –onderzoek. Daarnaast kunnen de feitelijke analyses die in gang worden gezet door de software ervoor zorgen dat je beter weet waar je aan toe bent, en wat je nog dient aan te passen. Zo een analyse verschaft bijvoorbeeld een feitelijke basis voor kostenberekening. Ook niet onbelangrijk is dat het assortiment apparaat- en softwarecomponenten van Laspartners Multiweld zichzelf als uiterst betrouwbaar heeft bewezen.

Hulp nodig?